Informatie

Demi Monde

Exclusief Designs en Maatwerk

Industrieel stijl Trappen en  Meubels

Algemene informatie

Basis van een ideale trap.


. De traphoogte is de afstand tussen de beneden- en de bovenvloer.

. De optrede is de hoogte van de trede, de verticale afstand tussen de treden dus. De ideale optrede meet ongeveer 18 cm.

. De horizontale afstand tussen twee treden heet dan weer aantrede. Als de aantrede afgesloten is, heet de afsluitende plank een stootbord. Een open trap heeft dus geen stootborden. Een aangename aantrede meet ongeveer tussen 22 en 26 cm. Aan de zijkant van de trap zitten twee trapbomen waarin de treden en stootborden verankerd zijn.

. De hoek van de trapbomen bepaalt de stijghoek van de trap. Een aangename stijghoek zit tussen de 36° en de 42° en een perfect beloopbare trap kan een stijghoek tot 45° hebben.

. De kleinste hoogte tussen de treden van de trap en het plafond erboven, heet de doorloophoogte. Als die te klein is, stoot je je hoofd tegen de rand van het trapgat. De doorloophoogte

mag niet kleiner zijn dan 190 cm. hoe groter, hoe beter.

. De val van de trap is de totale horizontale ruimte die hij zal innemen. Er moet rekening meegehouden worden dat er genoeg ruimte moet over blijven voor de eerste (onderste treden) om de trap op en af te kunnen.

Prijs indicatie

Prijsaanvraag doen: Door te geven


. Trapmodel: Midden-enkelboom, Midden- dubbelboom, Buitenbomen, Geplooid...

. Modelkeuze: Open, Gesloten, Recht, Kwartslag, Wentel, Bordestrap...

. opties: Leuning links of rechts, Leuning links en rechts, Balustrade, Trapgat afwerking, plaatsing en eventueel houtsoort voor de treden...

. Trapmaten: Hoogte, Breedte en Trap uitval

(voor andere soort constructies dienen de afmetingen ook doorgegeven te worden)


Op basis van deze gegevens maken wij een prijsindicatie voor u, bij een eventuele akkoord komen wij ter plaatse om de situatie te bekijken, maten op te nemen en alle details met u te bespreken.

Hoe trappen opmeten:

. Rechte trappen:


Hoogte/ H (maat A): De traphoogte is de afstand tussen de beneden- en de bovenvloer. Deze meet je van bovenkant van de onderste vloer tot bovenkant van de bovenste vloer! of simpel gezegd van vloer tot vloer.


Trap uit val/ VAL (maat B): De val van de trap is de totale horizontale ruimte die hij zal innemen. Dit bepaal je zo: als je van het einde van de trapgat loodrecht naar beneden tot op de vloer zakt en dan van dat punt recht naar voor in dezelfde richting als de trap meet tot waar de trap mag beginen. Deze maat zou in principe gelijk aan de hoogte moeten zijn, groter is nog beter.

Opmerking: er moet altijd ruimte van minimum 70 cm vrij blijven, deze ruimte is nodig om van de trap op en af te kunnen.


Trap breedte/ B (maat C): Trap breedte is de totale breedte inclusief trapbomen. Deze mag niet breder dan de trapgat zelf zijn.


Tapgat uitsparing/ Opening: 2 afmetingen zijn vereist. Lengte x Breedte.


. Kwartslag trappen:


Draai diepte/ VAL 2 (maat D): Bij kwartslag trappen eventueel maat D doorgeven.

Normen en advies

Normale afmetingen van een bestaande woning / renovatie

Minimum breedte van de trap 70 cm


Minimum vrije hoogte boven de trap 190 cm


Minimum aantrede ter plaatse van de klimlijn, gemeten loodrecht op de voorkant van de trede 13 cm


Maximum hoogte van een optrede 22 cm

Minimum afstand van de klimlijn tot de zijkanten van de trap 2 cm

Stijghoek

36 - 48 graden

Normale afmetingen van een nieuwbouw/ buitentrap

Minimum breedte van de trap 80 cm


Minimum vrije hoogte boven de trap 210 cm


Minimum aantrede ter plaatse van de klimlijn, gemeten loodrecht op de voorkant van de trede 19 cm


Maximum hoogte van een optrede 19,5 cm

Minimum afstand van de klimlijn tot de zijkanten van de trap 3 cm

Stijghoek

36 - 43 graden

Maatwerk / Trappen info

Binnentrappen: COMBO


Deze COMBO binnentrappen zijn een combinatie van staal en hout. De dragende element van deze trappen kan bestaan uit een centrale middenboom of zijbomen. Het stalen frame wordt eerst (zand) gestraald en vervolgens gepoedercoat in RAL kleur. De treden kunnen bestaan uit verschillende houtsoorten met een minimum dikte van 38 mm. Treden kunnen behandeld als onbehandeld afgewerkt en geleverd worden.

Binnentrappen: MUIZENTAND/ GEPLOOID STAALPLAAT


Deze stalen binnentrappen bestaan uit één geheel, een stale plaat wordt in de trapvorm geplooid. De verticale stoottreden kan recht of schuin geplooid worden. Bij deze trappen is een versteviging nodig, dat kan op veel verschillende manieren gebeuren. Ook deze trappen worden gestraald en in poederlak volgens RAL kleur gezet. De plaatdikte is minimum 3 mm, hangt van de traplengte af.


Antislip is aan te raden.

Buitentrappen: COMBO


Deze buitentrappen zijn een combinatie van staal en hout. Het stalen frame wordt eerst (zand) gestraald, vervolgens gepoedercoat in  een 2 lagen systeem P+PE in RAL kleur. Na de coating worden alle open verbindingen afgekit! De treden zijn van europees eikenhout met een dikte van 40 mm die een speciale behandeling krijgen en worden voorzien van anti slip.

Buitentrappen: ROOSTERTRAPPEN


Deze buitentrappen bestaan geheel uit staal ( A1 materialen). Het stalen frame wordt eerst (zand) gestraald, vervolgens gepoedercoat in  een 2 lagen systeem P+PE in RAL kleur. Na de coating worden alle open verbindingen afgekit! De treden zijn van roosterplaten of kort gezegd ' Roostertreden'.


Meest aan te raden trappen voor buiten.

Veilig, stevige contsructie, brandwerend, onderhoudsvrij...

Uiteraard kunnen wij de gewenste trap op maat en volgens wensen maken. Met ruime keuze uit veel modellen en designs.

CONTACT:


Sales/ Owner: A. KHENIFAR


TEL:          +32 4 85 81 80 09


EMAIL:        info@demimonde.be
DemiMonde. M.Zetel te 2300 Turnhout. ANTWERPEN/ BELGIE.                                                                       


BTW: BE 0556.801.972

By A. Khenifar                                                                     Copyright © 2015.2020. All Rights Reserved